Te weinig gegeten = recipe for disaster?

Vandaag had ik een dilemma. De hele dag heb ik über gezond gegeten. Om 17:00 uur was ik in een winkelcentrum toen ik plotseling last kreeg van enorm zweten, duizeligheid en een enorme hongergevoel. Gevolg: ik ben naar een Kruidvat gegaan en heb een heleboel JUNK gekocht. (snickers en nakd) Ik merkte dat ik opeens een enorme hang had naar suiker. Uiteindelijk heb ik twee snickers repen gegeten, waarna ik mij weer beter voelde. Oeps… dát was niet de bedoeling.Volgens mij heb ik gedurende de dag veel te weinig gegeten waardoor ik een hypo (is lage bloedsuiker) ervoer. Ik ben enorm benieuwd of ik inderdaad veel te weinig heb gegeten of niet. Laten we het eens uitrekenen voor de gein. 🙂

Wat ik heb gegeten!

Ik heb uiteraard niks afgewogen. Dus ik moet alles schatten. Bovendien heb ik mijn lunch ergens gekocht, dus de exacte ingrediënten kan ik niet noteren. Ik ben enorm benieuwd hoeveel kcal ik had gegeten voordat ik die aanval kreeg. En hoeveel kcal ik daarna heb gegeten. Kijk je met mij mee? Ik haal alle informatie hiervandaan.

Ontbijt:

 • 2 volkoren crackers (2 x 32 kcal), 1 met huttekase (14 kcal) en humus (50 kcal), 1 met huttekase (14 kcal) en klein beetje jam .(50 kcal)
 • 1 smoothie: 2 mandarijntjes (2x 16 kcal) , handje spinazie (12 kcal), 1 bleekselderij stengel (16 kcal) , 1 lepel hennep poeder (80 kcal)
 • In totaal: 332 kcal

Lunch:

 • 1 broodje met eiersalade (187.5 kcal + 70 kcal)
 • 1 kop pompoensoep ik ging uit van 250 ml ( 90 kcal)
 • In totaal: 347,5 kcal

Tussendoor:

 • 2 snickers (2x 218 kcal)
 • 1 nakd reep pinda smaak (149 kcal)
 • In totaal: 585 kcal

Diner:

 • Zilvervliesrijst (148 kcal) met gewokte groente (30 kcal)  en tofu (55 kcal)
 • Magere Griekse yoghurt  ik ging uit van 250 ml (148 kcal) met een klein beetje muesli (186 kcal)
 • In totaal: 567 kcal

Totaal over de hele dag: 1831,5 kcal.

Conclusie

Ik denk dat ik zelfs mét de snickersrepen niet over mijn kcal over de hele dag ben gekomen. En ik denk dat mijn vermoeden juist was dat mijn lichaam schreeuwde om meer voeding. (Geen snickers uiteraard) Ik vond het wel grappig om dit zo eens uit te zoeken. Het lijkt mij wel een crime om ALTIJD alles te gaan wegen en uit te meten om te weten hoeveel je eet. Maar hierdoor heb ik wel een beter overzicht gekregen over mijn voedingspatroon. En ergens zou ik zelfs kunnen concluderen dat mijn honger gevoel van laat in de middag – wat ik dagelijks ervaar –  eigenlijk een gevolg is van te weinig eten tijdens mijn ontbijt en lunch. Ik ga daar dus mee experimenteren; kijken of het helpt om meer te eten tijdens die eet momenten.